sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Prefectul judeţului Botoşani a primit o delegaţie din Ucraina

Directorul Colegiului Economic "Octav Onicescu" Botoşani Ioan Huţanu, inspectorul şcolar şef al ISJ Botoşani, Pavel Rusu impreună cu o delegaţie alcătuită din cadre didactice din invăţămintul ucrainean, Vladimir Harina, director al Colegiului Economic din Cernauti, Ioroslav Cernevcean, director adjunct, Iuhnenie Karpenko, director al Colegiului Tehnic Industrial din Kiev, si Igor Petrovici, director de studii la Universitatea Politehnica din Livov au avut, vineri, o intilnire cu prefectul Judeţului Gheorghe Sorescu.
Delegaţia Ucraineană este prezentă in Botoşani, la invitaţia conducerii Colegiului Economic pentru a participa la activităţile din cadrul Zilelor Colegiului Economic "Octav Onicescu", organizate cu prilejul implinirii a 119 ani de invăţămint economic şi comercial la Botoşani.
Schimbul de experienţă intre instituţia de invăţămint din Botoşani şi cea din Cernăuţi, se desfăşoară in baza unui protocol de colaborare, semnat acum 5 ani. Invitaţii din Ucraina au participat la o serie de activitati educative pregătite de elevii şi cadrele didactice de la "Octav Onicescu" şi au adresat mulţumiri conducerii colegiului, menţionind că relaţiile de colaborare intre elevii şi profesorii ucraineni şi botoşeneni sunt deosebit de frumoase şi au evoluat semnificativ, insă se confruntă cu probleme ce ţin de regimul de vize, din care motiv, prof. Vladimir Harina- director la Colegiul Economic din Cernăuţi, i-a solicitat primul reprezentant al Guvernului roman in teritoriu, sprijin, in vederea extinderii colaborării, "pentru ca elevii şi studenţii din Ucraina să cunoască Romania nu din poze şi hărţi, ci să se viziteze reciproc, să se organizeze olimpiade, competiţii şi concursuri comune", a spus prof. Vladimir Harina.
Prefectul Gheorghe Sorescu i-a asigurat de tot sprijinul din partea sa, cerindu-i domnului Rusu o documentare in acest sens, pentru a o prezenta organelor competente, in vederea găsirii unor soluţii.(Botosaninews)

Niciun comentariu: